Printbehang met eigen foto's | Publipunt
publipunt, belettering, fleet, grootformaat, print, stickers, evergem, gent, marketing, autostickers, printbehang, fotobehang, plotten, autoreclame, bestickering, reclame
540
post-template-default,single,single-post,postid-540,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1383

Printbehang met eigen foto’s

Printbehang met eigen foto’s

Op printbehang.be heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen foto op levensgroot formaat aan je muur te bevestigen. Laad je eigen foto hier op, en wij sturen je zo snel mogelijk een voorbeeld van de resolutie en het uitgesneden formaat. Maar hoe neem je nu een goede foto voor het beste resultaat?

Welk formaat foto heb ik nodig?

Voor printbehang is het essentieel dat je een foto maakt in een zo groot mogelijk digitaal formaat. Gebruik bij voorkeur foto’s van een digitale camera met 12 megapixels of meer. Er bestaan zelfs camera’s die foto’s kunnen maken met 16 of 18 megapixels; dit is helemaal ideaal voor printbehang.

Hoe meer pixels een camera gebruikt om een foto op te bouwen, hoe gedetailleerder de foto wordt. Dit betekent ook dat de foto groter weergegeven kan worden zonder ‘blokkerig’ te worden.

Zijn foto’s gemaakt met mijn smartphone geschikt?

Foto’s die worden gemaakt met een smartphone zijn, hoewel de technologie steeds beter wordt, eigenlijk niet altijd goed genoeg voor fotobehang. Dat geldt ook voor foto’s die gemaakt worden met webcams of met videocamera’s die snapshots kunnen nemen. Zij maken vaak gebruik van een te hoge compressie, waardoor de kwaliteit kan tegenvallen.

Ze gebruiken deze compressietechnieken om energie en geheugenruimte te besparen. Deze apparaten nemen daarom minder beeldgegevens op en verwerken de foto’s op een ruwere manier.

Kan ik een te kleine foto vergroten?

Je hebt een prachtfoto gemaakt, maar het formaat is te klein, wat nu? Helaas is het geen goed idee om zelf de foto te vergroten. De foto zal daardoor heel wazig worden en er niet mooi uitzien op printbehang.

Bij printbehang.be hebben we gespecialiseerde software om te kleine foto’s tot een bepaalde mate te vergroten. Probeer dus niet zelf om de foto te vergroten voor je hem upload, tenzij je zelf een expert bent met grafische programma’s natuurlijk 😉

Tips voor het maken van foto’s voor printbehang

Naast het formaat zijn er nog diverse andere zaken waar je op moet letten bij het fotograferen. Lees hier onze tips voor het maken van nog betere foto’s voor jouw printbehang:

Gebruik geen digitale zoom

De meeste digitale camera’s zijn uitgerust met een digitale zoom. Laat je niet verleiden om deze functie te gebruiken, want je foto verliest hierdoor veel kwaliteit. Wil je inzoomen, gebruik dan de optische zoom om kwaliteitsverlies te voorkomen.

Fotografeer vanaf een statief

Hiermee voorkom je bewegingsonscherpte in je foto. Zelfs de kleinste bewegingen kunnen al onscherpte in de foto veroorzaken. Zeker wanneer je je foto flink laat vergroten voor op printbehang is dit nog duidelijker zichtbaar. Heb je geen statief? Plaats je camera dan op een muurtje of een kastje of druk je camera met je lichaam tegen een muur.

Let op de horizon

Houd je camera altijd goed waterpas om een scheve horizon of scheve gebouwen te voorkomen. Dit geeft een heel storend beeld, zeker wanneer je foto straks levensgroot op de muur wordt geplakt!

Maak heel veel foto’s

Dankzij de digitale technieken hoef je niet meer voorzichtig te zijn met het aantal foto’s dat je maakt, schiet er daarom op los. Zo heb je achteraf een uitgebreide keuze uit foto’s en is de kans groter dat de perfecte foto voor jouw fotobehang ertussen zit.

Upload hier je perfecte foto en geniet nog tot 30/09/2018 van 15% korting met de kortingscode BACK2SCHOOL.